Polévka |
Polévka: 0,3l Zelňačka Náhradní polévka: dlouze tažený hovězí vývar s játrovými knedlíčky, těstovinou a zeleninou ... 20,-Kč |
|
1 |
Grilované medailonky vepřové panenky, cibulová omáčka s tymiánem, pečené Grenaille |
165,- Kč |
2 |
Smažený sýr „Gouda“, vařený brambor s máslem, naše tatarka |
165,- Kč |
3 |
Dlouze pečené husí stehno /500g/, naše sladké červené zelí s ovocem, variace knedlíků /se šťouchaným bramborem bez lepku/ |
398,-Kč |
4 |
Tagliatelle „Aglio olio“ se zeleným chřestem a kousky sušených rajčat přelité holandskou omáčkou |
185,-Kč |
5 |
Lahodná křenová omáčka, moravské uzené, houskový knedlík |
165,- Kč |
6 |
Nudličky kuřecích prs a krůtí játry na ohnivý způsob v domácím bramboráku, sypané sýrem /bez lepku s pečenými Grenaillemi/ |
185,- Kč |
7 |
Kozí sýr drobený na trhané saláty míchané s rukolou, karamelizovanou cibulkou a medovým dresingem, rozpečená bageta |
185,- Kč |
8 |
Naše žemlovka s jablky, tvarohem a jemným šlehaným závojem, zdobená ovocem a coulis z lesního ovoce, přelitá máslem |
165,-Kč |
9 |
Řízečky vepřové panenky, šťouchaný brambor se slaninou a cibulí, okurkový salát /na přání z kuřecích prs/ |
195,-Kč |
0,2l | Malinovka | 14,- Kč |
0,2l | Švestka FREE, Bernard FREE | 15,- Kč |
0,3l | Sklenice vody s mátou a citrónem | 15,- Kč |
0,33l | Coca-Cola zvýhodněná cena k MENU |
39,- Kč |
|
Šnyt BERNARDA 11 k MENU | 30,-Kč |
0,5l | Bernard 11 | 50,- Kč |
0,5 | Radegast 12 | 54,- Kč |
0,5l | Švestka/Grep točené nealko | 50,- Kč |
0,5l | Nealko FREE Bernard-láhev | 50,- Kč |
0,5l | Malinovka točená | 50,- Kč |
Denní menu podáváme od 11,00 do 14,00 hod. Změna menu vyhrazena. Alergeny na vyžádání, CO JDE, VAŘÍME BEZ LEPKU. Servírujeme do vyprodání. Chcete si raději MENU rezervovat a předejít vyprodání?
ZAVOLEJTE PŘEDEM
Vážení hosté,
dovolte mi Vás zasvětit do realizací chutí naší kuchyně.
V naší kuchyni pro Vás připravujeme lahodné pokrmy z čerstvých a kvalitních surovin. Díky naší rodinné mini farmě a zahradě v Horních Bludovicích Vám přinášíme na stůl sezónní ovoce a zeleninu zaručeně čerstvé, mnohdy před odjezdem do práce natrhané a bereme to jako náboj, který nás žene k cestě za spokojeným hostem. Drobným chovem domácích zvířat Vám připravujeme kvalitní polévky z mas a kostí a bráníme se používání jakýchkoliv náhražek. Také produkty z farmy v podobě pečených čajů, sirupů, marmelád a medu můžete zakoupit v naší restauraci.
Při vaření nechybí bylinky jako je libeček, majoránka, rozmarýn, tymián, šalvěj, petržele či celery, které jsou také pěstovány na naší farmě v Horních Bludovicích. Při vaření omáček používáme zásadně masový, nebo zeleninový vývar a tu nejkvalitnější, tzv. demi glas (demi-glace) připravujeme dlouhým tažením mnohdy přes 24 hodin.
Syrovým masem nás zásobují Těšínská jatka, Chodura – Beskydské uzeniny a společnost Bidfood, která je největším partnerem restaurací v České republice. Vyzrálá hovězí masa odebíráme ze zemí Jížní Ameriky, zejména Uruguaye a Argentiny. Specialitou je divoký LOSOS SOCKEYE, který výhradně vozíme z daleké Aljašky. Tohoto Lososa si můžete také zakoupit domů. Zvěřinu s garancí původu z českých lesů a strání zajišťuje značka Petron, partner společnosti Bifood.
Sezónně pro Vás budeme připravovat nabídku speciálních dobrot. Jaro začne chřestem, léto proplujeme v duchu zeleninových a ovocných salátků a kynutých či tvarohových knedlíků, podzim prožijeme v duchu zvěřiny a připravíme exotickou Thajskou kuchyni. Listopad nám otevře Svatomartinské husí hodování společně s mladým vínem a začne etapa zabíjaček, které vyprodukují nejen jitrnici, co svět ještě neviděl.
Nejsme rodinnou restaurací, ale společným lidským jednáním a vnímáním potřeb zákazníka děláme vše pro to, aby z naší Krčmy Středověk odcházeli hosté spokojeni, s pocitem radosti, sytosti a dobré nálady.
Jsme rádi, za každého hosta, který ocení kus naší práce a dokáže nám vytknout nedostatky, jen pravda teoretika zní: "Stále se hosté hledají lépe, než dobrý personál". Neberte lidi, kteří se o Vás starají jako samozřejmé zvedače nálady, není pro takové tabulka, pro ohodnocení. Děkuji
Těšíme se na Vaši opětovnou návštěvu
provozovatel Jiří Choleva s týmem neustále se učících profesionálů