Dnešní menu

Čtvrtek

Polévka

Cibulačka s tymiánem

Náhradní: Dlouze tažený hovězí vývar s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou ...15,-Kč

 
1

Plátek grilované krkovičky přelitý hříbkovou omáčkou, šťouchaný brambor

128,- Kč
2

Špikovaná vepřová pečeně s dušenou rýží, okurkový salát

138,- Kč

3

Pečená krůtí roláda se žampióny přelitá šťavkou, mačkaný brambor s máslem, zelný salátek

128,- Kč

4

Naše bramborové knedlíky plněné uzeným, pokládané do červeného sladkého zelí, přelité cibulkou

145,- Kč
5 Smažené žampióny s vařeným bramborem s máslem, okurkový salát

138,- Kč

6  Holandský řízek s mačkaným bramborem s máslem, okurka

138,- Kč

7 Hovězí svíčková na smetaně zdobená brusinkami a šlehačkou (bl), mix karlovarský a houskový knedlík

168,- Kč

8

400g Pečené královské námi marinované vepřové žebro, (bl) s hořčicí, strouhaným čerstvým křenem, okurkou, chléb

188,- Kč
9

Hovězí guláš zdobený červenou cibulí, houskový knedlík

140,- Kč

10 Náš salátek z trhaných lístků se smaženými kuřecími řízčkami, kousky hermelínu, míchaný s medovkou s mákem 140,- Kč
11 Tvarohové knedlíky plněné jahodami pokládané do vanilkového dipu, zaprášené cukrem a čokoládou 138,- Kč
12 Rukolový salát s pečenou červenou řepou a kozím sýrem, zakápnutý balsamicem, pečená bagetka 145,- Kč
 

...Tatarka k MENU, Ďábelka k MENU, Okurkový salát, hrstka čerstvé zeleniny s dresingem, hranoky k MENU ...

 
 

Něco sladkého po obědě? Zeptej se, co jsme napekli ;-) 

 

dočasná otevírací doba pondělí až pátek 10:30 - 14:00

 

 

 

Nabídka k polednímu menu

Zvýhodněná cena nápojů k menu do 14:00 hod

0,2l Kofola / Malinovka 12,- Kč
0,2l Švestka FREE, Bernard FREE 15,- Kč
0,3l Sklenice vody s mátou a citrónem 15,- Kč
0,4l "Čajfa"k MENU - vybrané juice RAUCH

25,- Kč

NOVINKA

!!!  Šnyt BERNARDA 11 k MENU   !!! 25,-Kč

 

Na čepu BERNARD, Kofola a Top Topic

0,5l Bernard 11 38,- Kč
0,5l Švestka točená nealko 38,- Kč
0,5l Nealko FREE Bernard 35,- Kč
0,5l Kofola / Malinovka 40,- Kč

Rezervace menu

Denní menu podáváme od 10,30 do 14,00 hod. Změna menu vyhrazena. Alergeny na vyžádání. Servírujeme do vyprodání. Chcete si raději MENU rezervovat a předejít vyprodání?
ZAVOLEJTE PŘEDEM

558 629 333

Novinky a jídelníček emailem

Chcete-li dostávat jídelníček a informace o akcích v Krčmě Středověk,
zadejte svou emailovou adresu a klikněte na tlačítko Přihlásit.

My z Krčmy Středověk

 

Vážení hosté,

 dovolte mi Vás zasvětit do realizací chutí naší kuchyně.

 

V naší kuchyni pro Vás připravujeme lahodné pokrmy z čerstvých a kvalitních surovin. Díky naší rodinné mini farmě a zahradě v Horních Bludovicích Vám přinášíme na stůl sezónní ovoce a zeleninu zaručeně čerstvé, mnohdy před odjezdem do práce natrhané a bereme to jako náboj, který nás žene k cestě za spokojeným hostem. Drobným chovem domácích zvířat Vám připravujeme kvalitní polévky z mas a kostí a bráníme se používání jakýchkoliv náhražek. Také produkty z farmy v podobě pečených čajů, sirupů, marmelád a medu můžete zakoupit v naší restauraci.

Při vaření nechybí bylinky jako je libeček, majoránka, rozmarýn, tymián, šalvěj, petržele či celery, které jsou také pěstovány na naší farmě v Horních Bludovicích. Při vaření omáček používáme zásadně masový, nebo zeleninový vývar a tu nejkvalitnější, tzv. demi glas (demi-glace) připravujeme dlouhým tažením mnohdy přes 24 hodin.

Syrovým masem nás zásobují Těšínská jatka, Chodura – Beskydské uzeniny a společnost Bidfood, která je největším partnerem restaurací v České republice. Vyzrálá hovězí masa odebíráme ze zemí Jížní Ameriky, zejména Uruguaye a Argentiny. Specialitou je divoký LOSOS SOCKEYE, který výhradně vozíme z daleké Aljašky. Tohoto Lososa si můžete také zakoupit domů. Zvěřinu s garancí původu z českých lesů a strání zajišťuje značka Petron, partner společnosti Bifood.

Sezónně pro Vás budeme připravovat nabídku speciálních dobrot. Jaro začne chřestem, léto proplujeme v duchu zeleninových a ovocných salátků a kynutých či tvarohových knedlíků, podzim prožijeme v duchu zvěřiny a připravíme exotickou Thajskou kuchyni. Listopad nám otevře Svatomartinské husí hodování společně s mladým vínem a začne etapa zabíjaček, které vyprodukují nejen jitrnici, co svět ještě neviděl.

Nejsme rodinnou restaurací, ale společným lidským jednáním a vnímáním potřeb zákazníka děláme vše pro to, aby z naší Krčmy Středověk odcházeli hosté spokojeni, s pocitem radosti, sytosti a dobré nálady.

Jsme rádi, za každého hosta, který ocení kus naší práce a dokáže nám vytknout nedostatky, jen pravda teoretika zní: "Stále se hosté hledají lépe, než dobrý personál". Neberte lidi, kteří se o Vás starají jako samozřejmé zvedače nálady, není pro takové tabulka, pro ohodnocení. Děkuji

 

Těšíme se na Vaši opětovnou návštěvu

 

provozovatel Jiří Choleva s týmem neustále se učících profesionálů

Motto

všěm lidem věděti dáno, že chtjě krčmář otjěvřiti šlechetnému lidu krčmu. vjezmi mješěc s kroše a utéci sě k nám do pivnicě.